keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Pelon maantiede (2000)


ohjaus: Auli Mantila
pääosissa: Tanjalotta Räikkä, Leea Klemola, Pertti Sveholm, Kari Sorvali, Elsa Saisio, Eija Vilpas, Heikki Nousiainen

Koska luin tän kirjan just, niin päätin katsoa elokuvan myös uusintana. Tää on ihan erilainen kuin kirja, oikeastaan vaan kostajanaiset ja pääosa (hammaslääkäri) on yhteinen juttu näissä. Esim kirjassa vain ohimennen mainittu komisario Harakka, onkin elokuvassa Oili Lyyran heila. Oili joutuu mukaan naisten rinkiin, kun hänen siskonsa raiskataan, mut kirjassa ei ole mitään siskoa. Tämä on rikoselokuva, poliisit on suuressa roolissa.

Elokuvan naiset on (minulle) sankareita, aivan kuten Lisbeth Salanderkin. Tätä on kyllä jo purrut vähän ajan hammas. Sisältää mm pimeässä juoksemista ja päällekkäin huutamista, kaksi asiaa joita en oikein kestä. Onneks dvd:llä on suomalaiset tekstit. Pertti Sveholm ja Sulevi Peltola on mainioita rooleissaan ja Leea Klemolalla on uuh seksikäs ääni. Peltola voi oikeestaan olla vaikka kuin pienessä roolissa, silti aina varastaa shown (esim Paha maa).

Elokuvassa porukka naisia on saanut tarpeekseen väkivaltaisista ja seksistisistä sikamiehistä. Koska poliisi on voimaton, naiset jakavat oman käden oikeutta, mm opettamalla tervettä pelkoa sovinistiselle autokoulunopettajalle.

Aiempi Mantilan elokuva, Neitoperho, on mun all time kotimaisten top vitosessa...missä viipyy dvd??? Tämän päälle tekis mieli katsoa Veikko Aaltosen Rakkaudella, Maire. Saatampa katsoakkin.

7.0
IMDB 5.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti