maanantai 27. kesäkuuta 2011

Mörrin movie monday 5 - Päässäni soi ja soi ja soi


Movie mondayn tämän päivän kysymys koski elokuvamusiikkia.

Musiikki elokuvissa on tottakai tärkeää. Se voi nostaa elokuvakokemuksen potenssiin sata, tai vastaavasti tiputtaa pisteitä. Mun talouden yksi soitetuimpia levyjä on Amelien soundtrack, johon rakastuin, kun ensi kertaa näin elokuvan. Voiko se olla kenenkään mielestä huono? Myös muu Yann Tiersesin tuotanto on mahtavaa, esim Good bye Lenin s/t.

Soundtrackejä kuuntelen suht vähän, mut muutamia mitkä ovat olleet enemmän soitossa Amelien lisäksi ovat Requiem for a dream, Tarantinot (esp Kill Billit, Pulp fiction), Nightmare before christmas, Conan the barbarian, Star warsit.

Dario Argenton käyttämä Goblin-bändi on yhtä aikaa huippua ja samalla niin koomista, että se vähän pilaa elokuvakokemusta. Ois jännä nähdä esim Suspiria "kunnollisen" musiikin kanssa.

Yann Tiersenin lisäksi eniten rakastan Ennio Morriconen länkkäritunnareita. Tässä näyte, jonka kaikki varmaan tunnistaa.



Pakko lisätä tähän vielä nyt kun tuli mieleen ehkä jykevin biisi elokuvista minkä tiedän ja mitä kuunnellessa tulee joskus ihan fyysisesti paha olo. Nekromantikin tunnari, tässä Carpathian forestin esittämänä.

4 kommenttia:

  1. Itsekään en juuri soundtrackeja harrasta, mutta kun sitten iskee, niin minun on saatava soundtrack itselleni. Itselleni ensimmäinen soundtrack olikin juuri Suspirian soundtrack, jota etsin aikoinaan kissojen ja koirien kanssa netistä ennen kuin löysin sen jostain "pikkukaupasta". Tämä siis aikana, kun en harrastanut vielä ulkomaisia verkkokauppoja.

    VastaaPoista
  2. Heh, Morriconea löytyy näköjään sinultakin :D

    VastaaPoista
  3. Oih! Tiersenin Amélie -elokuvan sävellykset ovat myös minun yksi lemppareistani. Ihanan riemukas ja paikoitellen haikea ja synkkämielinen.

    VastaaPoista
  4. oijoijoijoi, minkä videon pistitkään!

    VastaaPoista