tiistai 21. kesäkuuta 2011

Guilty pleasures osa 1


Tässä ensimmäiset mieleen tulleet hiukan häpeälliset suosikit. Kaikki muu on ala-asteella tuhanteen kertaan katsottua, paitsi Deep blue sea, joka on osoitus rakkaudestani luonto hyökkää -kauhuun.
Seuraan tässä sivusilmällä tv:stä Pretty in pinkiä, joka on John Hughesin teinielokuvista ehkäpä kolmanneksi paras. Parempia on 16 candles - Synttärit ja Breakfast club. Hyviä on myös Weird science ja Ferris Bueller's day off. Synttäreiden Jake Ryan (Michael Schoeffling, kuvassa oikealla) oli mies joka vei jalat alta. Tämä tulee edelleen katsottua suht tiuhaan ja osaan osan repliikeistä ulkoa.

Lapsena oli myös kausi, kun Amerikan ninja oli kovin jätkä maailmassa. Tietysti Michael Dudikoffiin oltiin kavereiden kanssa lätkässä. En edes muista mitkä osat näistä oon nähnyt, mut en kaikkia, VAIKKA sain toissa jouluna lahjaksi AN-boxin...sitä ei vaan huvita katsoa yksin. :D


Toinen leffa, jonka vuorosanat on liiankin tuttuja, on Bachelor party - Polttarit. Minusta tuntuu, etten oo koskaan voinut ottaa Tom Hanksia tarpeeksi vakavasti siksi, että olen nähnyt tämän noin tuhat kertaa. Ja Tom ei muistaakseen koskaan ollut mikään kuumis, mikä johtuu varmaan sen oudosta nenästä.


Myös Bruce oli unelmamies, varsinkin Konnankoukkuja kahdelle-sarjassa, mutta myös tässä, varmaankin hänen uransa parhaassa (ainiin, onhan se Pulp fictionissakin...) elokuvassa: Blind date - Sokkotreffit. Tää on ihan mahtava osoitus siitä, mitä kasarikomedia on parhaimmillaan.


Ihan muksuna, kun opin lukemaan elokuvien tekstityksen (tai ehkä aiemminkin), kaikki elokuvat missä vain oli eläimiä, teki minuun valtavan vaikutuksen. Näitä lemppareita oli Apinoiden planeetta, Valkoinen koira, Valkoinen valas, Vanhus ja meri ja Tappajahai. Enää en välitä kivoista eläinelokuvista, vaan pelkästään niistä, missä eläimet sekoaa ja alkaa tappamaan ihmisiä. Niitä tuleekin katsottua aika runsaasti, ottaen huomioon sen, miten kuraa ne yleensä aina on.
Minä oon siitä outo, ett tykkäsin Renny Harlinin Deep blue seasta, oikeesti! Onhan siinä kämäistä dialogia, hait on vähän kökköjä, juoni on ennalta-arvattava jne...MUT SIINÄ ON IHMISSYÖJÄHAITA!!


Burt Reynolds oli yksi lapsuuden sankareista. Elokuvia joita eniten tuli silloin katsottua, oli The longest yard - Luunmurskaajat (ei, en ole nähnyt uutta Adam Sandlerin versiota tästä), Smokey and the bandit - Konna ja koukku ja Best little whorehouse in Texas - Teksasin paras pikku porttola, joka oli harmiton komedia, kun ei siinä iässä vielä mitään prostituutiosta ymmärtänyt. Pitäisikin katsoa tuo uudestaan. Ja toinen, jonka pimeästä puolesta en tajunnut, oli Deliverance - Syvä joki, joka on pysynyt suosikkilistalla kaikki nämä vuodet...ja jossain vaiheessa jopa tajusin mistä "Kilju kuin sika!"-kohtauksessa on kyse.


Lisää Tom Hanks suosikkeja: The money pit - Rahareikä ja The 'burbs - Piru naapurissa. Jälkimmäinen on muuten ihan mahtava kauhukomedia!



6.-luokalla näin viimein silloisen sexgodini Patrick Swayzen tähdittämän Road house - Kuuma kapakka. Tämä video kului varmasti puhki, sillä joka ikinen päivä koulun jälkeen asetuin tv:n eteen ja katsoin joko tämän, tai INXS:n livekeikan, tai molemmat. :D Ja se kohta missä näkyy Patrickin paljas perse...huh, että sitä piti kelailla. :D Aika äkkiä tuo mies muuttui törkkikseksi, kun sain vähän ikää. Mulla oli myös 16-vuotiaana hirvee hulluus Mel Gibsoniin, mut onneks oon siitä toipunut.


Burt on ihana, viiksistä huolimatta.

1 kommentti: