torstai 23. kesäkuuta 2011

Linnan kauhut (1963)



The Haunted Palace
ohjaus: Roger Corman
pääosissa: Vincent Price, Debra Paget, Lon Chaney Jr.

Elokuva perustuu H.P. Lovecraftin novelliin Charles Dexter Wardin tapaus. Elokuvan nimi on kuitenkin napattu Poen kirjoituksista ja lopussa on Poe sitaatti. Muistin tuon sitaatin nähtyäni, ett katsoin tämän viime syksynä, mut oon unohtanut kokonaan.

Joseph Curwen poltetaan velhona 1700-luvulla. Curwen kiroaa kylän palaessaan. 110 vuotta myöhemmin hänen lapsenlapsensa Charles Dexter Ward saapuu Arkhamiin, mistä on perinyt linnan. Kyläläiset alkavat heti epäillä, kun miehissä on niin paljon yhdennäköisyyttä. Charles alkaa aika äkkiä linnassa friikkailla kun kuulee isoisänsä taulun puhuvan hänelle...isoisän henki ottaa Charlesista vallan ja hänestä tulee aivan eri mies. Charlesin täytyy kostaa isoisänsä polttaneiden miesten lapsille. Lopulta hän yrittää uhrata vaimonsa, mutta onneksi kylän väki tulee soihtujen kanssa polttamaan linnaa.

7.0
IMDB 6.6

3 kommenttia:

  1. Oletkos muuten nähnyt leffan nimeltä The Resurrected. Pohjaa samaan Lovecraft-tarinaan kuin tuo yllä arvostelemasi. Mikäli et ole sitä nähnyt, niin etsippä se käsiisi jostakin. Olisi mielenkiintoista lukea mielipiteesi siitä meinaten....

    VastaaPoista
  2. En ole Lovecraft-fani ja kaikista hänen kertomuksistaan minulle tulee aina mieleen tämä kehittelemäni synopsis:
    "olen hullu,
    sanoinkuvaamattomia hirviöitä,
    en voi kuvailla sanoin,
    ne ovat sanoinkuvaamattomia,
    hulluja sanoinkuvaamattomia,
    lonkero,
    sanoinkuvaamaton muinainen hullu hirviö,
    olen hullu,
    hyppään ikkunasta."

    Mutta pidin suuresti Charles Dexter Wardin tapauksesta.

    VastaaPoista
  3. Tuoppi - yritän hankkia tuon elokuvan jostain.

    Noir - ihan totta, itekkin olen pistänyt silmälle sen sanoinkuvaamattomat kauhut. :D Silti pidän Lovecraftin jutuista, vaikka Poe onkin lempparini kun kauhusta puhutaan.

    VastaaPoista