keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Inferno (1980)





(Italia)
ohjaus: Dario Argento
pääosissa: Leigh McCloskey, Irene Miracle, Eleonora Giorgi

Argento on tehnyt trilogian The three mothers: Suspiria  (1977), Inferno  ja Mother of tears  (2007). Eka on paras, loput ei. Argenton ote on alkanu lipsua 80-luvun jälkeen, siksi en tiedä uskallanko edes katsoa hänen uusintaan, Gialloa, josta löytyy arvostelu Geek is the new black -blogista. Tääkään ei loista, mut onneksi veri on punaista. Tämä on oikeastaan melko tylsä. Murhat tapahtuu osittain offscreen ja niiden välillä on sekavaa huuhailua.

The three mothers on kirja, jonka lukijoille käy kalpaten.

Romero on muuten tekemässä uusintaversiota Deep redistä. Miksi?

6.0
IMDB 6.7

3 kommenttia:

  1. Ostin Infernon kirpparilta ja luulin kannen perusteella sitä uusintaversioinniksi, etenkin kun se on näitä Dark Labia-julkaisuja, mutta niin vain se onkin tuo sama 1980 tehty elokuva. Sitä 50 senttistä en enää näe.

    Toisaalta samalla kierroksella lähti mukaan Michael Haneke-boksi kahdella eurolla ja siihen oli laitettu mukaan bonukseksi Mrs. Doubtfire. Nerokasta!

    VastaaPoista
  2. Noir: Haneke-boksi on mullakin ollut hankinnassa, mut epäilen, ett joudun pulittamaan siitä vähintäänkin 15 euroa...ja Mrs Doubtfire jää saamatta! Täällä ei kirpparilla pidetä turhan halpoja hintoja.

    VastaaPoista
  3. Jos ollaan rehellisiä, niin ei minua kiinnostanut se Haneke-boksi. Se oli vain niin halpa etten voinut ohittaa tilaisuutta ja ajattelin, että jos minä en sitä osta niin se menee jollekin toiselle ääliölle, joka saattaa olla vielä ääliömpi. Ehkä sen voi sitten lahjoittaa jollekin joka sitä arvostaisi enemmän.

    Ikäväkseni uskon, että myyjä oli laittanut alhaiset hinnat vain siksi, että tuo nimenomainen kirppari on lopettamassa toimintaansa ja äkkiä pitää saada kamat myytyä pois. Sieltä lähti nimittäin kassillinen leffoja (ja yksi aku ankan taskukirja) mukaani yhteishintaan kahdeksan euroa ja itse olisin ollut valmis maksamaan enemmänkin.

    VastaaPoista