maanantai 20. joulukuuta 2010

Santa sangre (1989)

SANTA SANGRE - HOLY BLOOD
(Meksiko 1989)
ohjaus: Alejandro Jodorowsky
pääosissa: Alex Jodorowsky, Blanca Guerra, Guy Stockwell

Surrealistinen draama-/kauhuelokuva. Olin vähän epäileväinen, mut tää osoittautuikin todella hyväksi. Välillä en meinannu tajuta, mitä tapahtuu, mut aika hyvin pysyin lopulta juonessa kiinni. Tässä oli kauniita kohtauksia ja eriskummallisia hahmoja, oikeastaan kaikki oli jollain tavalla friikkejä. Takaumia ja nykyaikaa sekoitetaan.

Fenix perheineen on töissä sirkuksessa. Hän todistaa kun isänsä leikkaa äidiltä kädet irti (!!!) ja sitten tappaa itsensä. Fenix joutuu mielisairaalaan. Siellä istuu alasti puussa ja kuvittelee kai olevansa enemmän lintu kuin kala. Kukapa meistä ei ois enemmän kala! Eräänä päivänä Fenixin kädetön äiti ilmestyy ikkunan taakse ja poika lähtee hänen mukaansa. Äiti on vähän sekaisin ja pojasta tulee hänelle kädet, joita Fenix itse ei pysty hallisemaan. Tosi weirdoa. Äiti haluaa naisia hengiltä ja kädet tottelee. Fenix näkee paljon harhoja mm irtokäsistä, kuolevasta norsusta ja kuristajakäärmeestä. Lopussa Fenixin elämään palaa sirkuksesta ihku trapetsitaiteilijatyttö ja kaikki muuttuu hyväksi, paitsi että poliisit osoittaa Fenixiä pyssyllä elokuvan lopussa. Tässä on varmaan paljon kaikkea symbolista metaforaa (?), mikä ei mulle auennu, but no problem.

9.0
imdb 7.6

2 kommenttia:

  1. täytyy kysyä ihan mielenkiinnosta, mistä katsot näitä elokuvia, netistä? entä mistä tiedät MITÄ haluat nähdä? seuraatko muita leffablogeja tms.? en oo muuten viel katsonu sieltä asian horror movies'ista mitään, tulipa mieleen: onko siellä tekstitys niihin leffoihin? jos ei oo, niin koko sivusto on mulle hieman turha kun ei tuo mun japani ja korea oikein suju XD

    VastaaPoista
  2. Osa elokuvista ei siel aasia sivulla pyörinyt ollenkaan, osasta näkyi esim puolet, osassa oli englannin kieliset subit, joissain ei mitään. Ett vähän arpapeliä, mut on siel paljon hyvääkin kamaa.

    Katson enimmät elokuvat ihan dvdltä, sit semmosiin mitä on vaikeempi saada, etin vaan karskisti torrentin ja lataan laittomasti.

    Oon eniten kiinnostunut mielenkiintoisista ohjaajista ja niiden mukaan tulee etsittyä ja hankittua elokuvia. Jos näen jonkun tosi hyvän elokuvan, niin tulee katsottua sit ohjaajan muitakin. Wikipediassa on artikkeli varmaan jokaisesta pienstäkin elokuvagrenrestä ja niissä on mainittu tunnetuimpia genren elokuvia. Mulla on nyt menossa pienoinen syventyminen joihin exploitaation alagenreihin, siks ehkä vähän outoja nää mun kommentoimat elokuvat. :D

    Aika pieni osa tulee muilta bloggaajilta tai suosittelijoilta. Tiedän aika hyvin mitä haluan ja ne käsiini etsin.
    Valtavirran-/amerikkaisia elokuvia katson kyl jonkun verran, mut enempi tykkään independent ja eurooppalaisista + aasialaisia.

    Mut jos jotain tosi pakko nähdä kiinnostavaa löytyy, niin ne katon vaikka ilman subeja, vaikken kieltä ymmärtäis. :D

    VastaaPoista