perjantai 24. joulukuuta 2010

Cannibal ferox (1981)


CANNIBAL FEROX aka MAKE THEM DIE SLOWLY
(Italia 1981)
ohjaus: Umberto Lenzi

Italiassa alkoi 70-luvulla äärirealististen kannibaalielokuvien buumi. Genren tunnetuin teos on Ruggero Deodaton Cannibal holocaust (1980), joka on myös mulle traumoja aiheuttanut, koska siinä tapetaan eläimiä oikeasti. Sama linja jatkuu tässä. Väkivalta tässä tosin on paljon lässympää kuin Holocaustissa.
Elokuva on ollut aiemmin kielletty yli 30 maassa raakuutensa takia. Arvostan toki rankkoja ja hienoja tehosteita, jotka on tehty aikana ennen tietokoneita. Miks mun pitää jokaisessa entryssä nostaa esille inhoni cgi-tehosteisiin? Siks kai kun the real thing on hienompaa. Enää ei vaivauduta.
Piti ottaa tähän tuo kuva vaan julisteesta, kun googlen kuvahaulla tuli vähän liian graafisia kuvia ja luulen ett ne on liian hc tähän blogiin.

Tutkijaystävykset lähtevät Amazonin viidakkoon todistaakseen väitteensä, että puheet kannibaaleista on pelkkää huhua. Kuinka ollakkaan, meinaavat joutua pian itse syödyksi, vähän kidutusta ensin ohjelmassa.

3.0
imdb 5.0

3 kommenttia:

  1. pitipä kysyä: mitkä ovat cgi-tehosteet? taidan googlata kans mut kerro!

    VastaaPoista
  2. Computer generated imaginery, eli kaikki tietokoneella tehty huttu, mitä nykyään suolletaan. Ennen rakennettiin lavasteet ja tehtiin maskeerauksin ihmisistä hurjan näköisiä, nyt nekin tietokoneella. RAGGGGGGE!!! Siis jos ne ois kunnolla tehtyjä, niin menis läpi, mut useimmiten näkee ett tuo on tietokonesuttua ja menee sit fiilis koko leffasta.

    VastaaPoista
  3. kiitos minun sivistämisestä! :)

    VastaaPoista