lauantai 25. joulukuuta 2010

Kaunotar ja hirvö (1991)


BEAUTY AND THE BEAST
(Usa 1991)

Tykkään Disney-klassikoita, paitsi miks kaikissa pitää laulaa nii helvetisti? Kai lapset rakastaa näitä rallatuksia. Katsoin tämän suomeksi puhuttuna kun tuli Disney-channelilta, yleensä suostun vain alkuperäiskieliin, vaikka kaikissa disneyn onkin ihan laadukkaat dubbaukset.
Tämä ei oo ikinä ollut mun suosikkeja tai taisi olla toinen tai kolmas kerta kun näen koko elokuvaa. Belle ei myöskään oo suosikkiprinsessojani. Eikä noi 'hauskat' hahmot oo ihan hauskimpia, toisinku esim Herkuleksen Phil. Tässä on pari aika pelottavaa kohtausta, esim se kun Belle meinaa joutua susien ruuaksi. Ja oonko normaali, kun tunsin sääliä susia kohtaan, kun hirviö heittelee niitä päin puita? NE ON PIIRRETTYJÄ for god's sake!!!

Tarinan alussa ruma kerjäläinen yrittää päästä prinssin linnaan yöksi, mutta prinssi ei suostu ja saa kirouksen päälleen, muuttuen hirviöksi. Läheisen kylän kaunis tyttö Belle päätyy linnaan. Aluksi hirviö on hankala, mutta oppii pian rakastamaan Belleä ja taika raukeaa. Opetus: älä tuomitse ulkonäön perusteella.

6.0
imdb 8.0

1 kommentti: