keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Mörrin top 5 komediat


Halusin tehdä entryn mun elämäni hauskimmista komedioista, joten nyt sen teen. Ehkä muitakin genrejä myöhemmin, kunhan pohdin asiaa. Nämä ei ole missään paremmuusjärjestyksessä, mutta ovat elokuvia, joita katson kaikista eniten uudestaan ja uudestaan.

Ekana Chaplinin Nykyaika (-36) jonka tuossa pari entryä aiemmin arvostelin, eli ei siitä enempää, kuin että hieno elokuva on!



Sitten toinen, juuri tvstä tullut tolkuttoman hulvaton pätkä, Mel Brooksin The producers / Kevät koittaa Hitlerille (-68). Siinä teatterituottaja ja kirjanpitäjä päätyy yhteen ja alkaa tehdä maailman huonointa musikaalia, että saisivat sillä keinolla paljon rahaa. Musikaalista tuleekin vahingossa hitti. Tästä on uudempikin versio, jota en osaa kommentoida, kun en ole nähnyt. Pelottaa tosissaan, ett se on huono.


Rob Reinerin "mokumentti" This is Spinal tap / Hei me rokataan! (-84) kertoo epäonnisen rockbändin kiertueesta, missä ei mikään mene putkeen, vaikka nää menee yhteentoista!



Kenenpä mielestä Monty pythonin Brianin elämä (-79) ei ole ihkua ja lollia? Minusta se on ihan hervoton. Kertomus Brianista, jota luulaan messiaaksi, vaikka hän on aika tavallinen poika.


Uusin raina mun rakkauslistalla on Coenin veljesten The big Lebowski (-98). jossa Dude Lebowski haluaa vain poltella pilveä ja keilata, mutta joutuu mukaan kidnappausdraamaan. Varmaan lähemmäs 100 kertaa katsottu ja silti aina yhtä hauska, jokainen hahmo on mahtava.

Näitä minä haluan suositella teille, ken nauraa haluaa. Jos joku on missannut, niin uutenavuotena tulee Teemalta uusintana Kevät koittaa Hitlerille ja Spinal tap.

Onks sulla omaa top vitosta?

4 kommenttia:

  1. mä jotenkin vierastan komediaa... ei tuu äkkiseltään mieleen yhtä ainoaa hyvää :O epäilenkö oikein, jos epäilyni on, että sanayhdistelmä "romanttinen komedia" saa sullakin niskakarvat pystyyn? siis huonossa mielessä. :D

    VastaaPoista
  2. Romanttinen komedia on absolute horror! Romanttinen draama on kyl vielä sitäkin pahempaa. :D Oon varma, että sullekkin vielä hyviä komedioita löytyis, ehkä oot vaan törmänny huonoihin. ;)

    VastaaPoista
  3. mä oon vaan lähestulkoon karttanu kaikki "komedia"-labelilla varustetut leffat. ainoa poikkeus "Uptown Girls" :DD vaikka ehkä siirappinen onkin, niin siinä on ihanaihana Brittany Murphy (RIP) ja Dakota Fanning... tee muuten lista kans suosikkinäyttelijöistä? varmaan sellaisia on? miehiä/naisia?

    VastaaPoista
  4. Voisin tehdäkkin, kiitos ideasta. :)

    VastaaPoista