lauantai 22. tammikuuta 2011

Napapiirin sankarit (2010)


ohj. Dome Karukoski

Kävin tänään pitkästä, pitkästä aikaa elokuvissa katsomassa Napapiirin sankarit, joita moni oli kehunut (tosin en nähnyt kohtaa, mitä eräs toveri kehui, en tajunnu, kuka on nähnyt väärin! :)).

Tarina simppeli, road movien alkeet hyvin hallussa, Jussi Vatanen ihan ok. Timo Lavikaisen sivuhahmot on ihan jees, niin Räihäkin. Mutta yllättävin asia elokuvassa oli Jasper Pääkkönen, sillä hän näytteli OIKEASTI hyvin! Yleensä Jasperin roolit saa oksennusreaktion, mutta Kapu oli hieno hahmo.

Dome Karukoski on ihmisenä aivan mielettömän kiinnostava, mutta ohjaajana kaikki teokset ei oo olleet ihan onnistuneita. Tyttö sinä olet tähti on aivan uskomatonta shaissea, Tummien perhosten koti taas kaunisti kuvattu. Kielletty hedelmä on ihan ok, tarina on kiinnostavaa, elokuva vähän lälly.

Petra 9
IMDB 7,4

2 kommenttia:

  1. Hei mulla on melkein täysin samat mielipiteet Domen aiemmista ohjauksia. Tosin Tummien perhosten koti teki ekalla kertaa aika suuren vaikutuksen ja olin valmis laittamaan sen kotimaiseen parhaimmistoon, tokalla kerralla vähän rauhoitun, mut on se silti hyvä.

    Tätä en oo nähnyt, mut toivottavasti ens viikonloppuna asia korjaantuu, kun komediafestivaaleilla näkee viidellä eurolla.

    VastaaPoista
  2. Tummien perhosten koti on visuaalisesti niin hieno, mutta joku siinä vaan mättää. Alussa se muistaakseni on vähän sekavakin. Milonoff on hyvä kyl.

    VastaaPoista