keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Docpoint

Eilen alkoi 10. Docpoint-festivaali.

Harmin paikka, etten tänä vuonna pääse elokuviin, mutta aina voi muistella aiempia vuosia tai tsekkailla, mitä elokuvia Docpointissa ois ollut tarjolla.

Ensimmäisen kerran kävin Docpointissa vuonna 2003, joka oli erinomainen (doc)elokuvavuosi. Näin ainakin Michael Mooren Bowling for Columbinen ja erinomaisen Aleksandr Sokurovin Russian Arkin (tuli muuten taas Teemalta uusintana pari viikkoa sitten). Sokurov oli myös itse paikalla.

Viimeiset viisi (?) vuotta olen viettänyt Docpoint-viikonloppua Annen kanssa. Mieleen jääneitä elokuvia ovat olleet mm. Vaalitaisto (Peltonen, Riiali), Rize, Miesten vuoro ja suomalainen dokkari aivoverenvuotoon sairastuneesta isästä. Viime vuonna taisi olla aika väsyttävä vuosi, elokuvasalissa nukutti.

Jos olisin tänä vuonna mennyt Docpointiin, olisin mennyt katsomaan I´m not theren, Pekka Lehdon Temppelin, Lemmyn, Boheemi elää, Men who swim, Katkan...

PS. Jos ei Docpointiin pääse tänä vuonna, niin Dokumenttiprojektin kevään ohjelmisto on erinomainen: Vesku, Sins of my father, Armadillo, Reinderspotting, Miesten vuoro ja pari suomalaista uutta, kiinnostavaa elokuvaa hyviltä, vanhoilta ohjaajamestareilta.

4 kommenttia:

  1. Siis mitä helvettiä, oon koko ajan luullu, että tätä blogia kirjoittaa Mörrin kanssa se toinen Mörrin Petra. Vasta tämän myötä tajusin, että ei.

    VastaaPoista
  2. Peeetraaa! Sä voitit blogini synttäriarvonnassa! Laittaisitko mulle sähköpostilla sun postiosoitteen, niin laitan dvd:n matkaan. Osoite on tiinanenmmb@gmail.com. :)

    VastaaPoista
  3. Jee!!! Osoite lähetetty!

    VastaaPoista