sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Millennium-trilogia (2009)


MIEHET JOTKA VIHAAVAT NAISIA
ohjaus: Nirls Arden Oplev
TYTTÖ JOKA LEIKKI TULELLA
PILVILINNA JOKA ROMAHTI
ohjaus: Daniel Alfredson
(Ruotsi-Tanska-Saksa 2009)
pääsosissa: Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre

Mää en oo mikään suuri dekkareiden ystävä, mut näistä kiinnostuin. Ekan Stieg Larssonin kirjoittaman osan jopa sain luettua, mut helpompaahan näihin on pari tuntia elokuvan muodossa käyttää. :D
Kaikki osat tehtiin aika kiireellä, mut silti laadukkaasti. Tykkään tosi paljon näistä ja Lisbeth on suurin ja kuumin sankari ikinä.

Eka on on itsenäinen tarina, jonka voi katsoa ilman jatko-osiakin. Tosin siinä on viittaus Lisbethin isän kohtaloon, johon palataan myöhemmin. Kakkososa on ehdottomasti jännittävin ja paras ja olin aivan järkyttynyt kun näin sen ekan kerran ja loppui kesken. Kolmososa on hiukan pitkäveteisempi, mikä johtuu siitä ett kerronta on hidastempisempaa ja tarinaan tulee koko ajan hirveästi uusia hahmoja, vaikeaa pysyä kartalla kaikista. Jotenkin se oli helpompi nyt katsoa maikkarilta neljässä tunnin jaksossa, ei tullut mitään turhautumista välillä.

Miehet jotka vihaavat naisia kertoo Millennium-nimisen lehden toimittaja Mikaelista, joka menee selvittämään 40 vuotta kadoksissa olleen naisen tapausta. Mukaan tulee hakkeri Lisbeth ja kohta on molemmilla henki vaarassa. Tässä on myös yksi kaikkien aikojen parhaista raiskauskostojutuista!

Tyttö joka leikki tulella ja Pilvilinna joka romahti ovat jatkuvajuonisia. Lisbethiä syytetään murhista, joita hän ei ole tehnyt, joten hänen täytyy paeta ja selvittää kuka syyllinen on. Mikael auttaa häntä. Lisbeth kohtaa isänsä, ammutaan monta kertaa, haudataan elävältä ja lopulta joutuu oikeuden eteen.

Jenkkiversio on tottakai tekeillä. Ohjaajana toimii David Fincher ja pääosissa ovat Daniel Graig, Rooney Mara ja Stellan Skarsgård.

8.0/9.5/8.0
imdb 7.7/6.8/6.9

2 kommenttia:

  1. Mummielestä kirjat on ihan loistavia. Siis parasta rikosviihdettä, mitä olen lukenut. Elokuvat oli NYSIÄ, mutta oli kiva, kun nyt tuli sarja telkkarista, niin oli saatu enemmän kirjojen mukaisempaa tarinaa.

    VastaaPoista
  2. Musta se eka kirja oli niin tylsä, etten oo saanut luettua vielä muita. Aion kyllä!

    VastaaPoista