tiistai 26. heinäkuuta 2011

Veenuksen valloittajat (1957)


20 Million Miles to Earth
ohjaus: Nathan Juran
pääosissa: William Hopper, Joan Taylor, Thomas Browne Henry

Tämä on toinen katsomani Ray Harryhausen-boksista. Uuh HELVETTI miten ihanaa! Nämä (eli tämä + eilen katsottu) on kuvattu mustavalkoisina, mutta jälkiväritetty 2000-luvulla. Aivan mahtavat värit on, melkein ku Techicoloria katsois. Dvd:llä saa valita haluuko katsoa väreissä vai ilman, mistä iso plussa.

Nyt syöksyi sukkula Veenuksesta. Sisiliaan. Astronauteista vain kaksi on hengissä ja heistäkin toinen kuolee kohta. Vedestä sukkulan lisäksi löytyy pieni vihreä pötkylä, jonka tohtori zoologi ottaa haltuunsa. Yöllä pötkylästä (huom, tunnen termit!) kuoriutuu pieni vihreä hirviö, Ymir, joka on vähän niinkuin dinosauruksen ja ihmisen väliltä. Voi olla mustan laguunin hirviön serkku. Tohtori laittaa Ymirin häkkiin, jossa tämä on aamulla kasvanut puoli metriä. Ja kohta ihmisen kokoiseksi. Silloin Ymir pääsee karkuun ja sotilaat lähtee sitä jallittamaan. Ymir saadaan lopulta kiinni ja viedään tutkittavaksi eläintarhaan. Jokin kuitenkin menee pieleen ja taas otus on karkuteillä, kunhan ensin taistelee norsua vastaan. Lopuksi käydään taistelu Colosseumilla.

8.5
IMDB 6.3

2 kommenttia:

  1. Colosseumi se on todistanut aikoinaan monta legendaarista taistoa. Gladiaattorit, tämä sinun mainitsemasi ja tietysti Chuck Norris vs. Bruce Lee nääs... :D

    VastaaPoista
  2. Chuck vs Bruce on suosikkini!

    VastaaPoista