maanantai 15. elokuuta 2011

Mörrin movie monday 12 - Parhaista parhain


Movie mondayn päivän kysymys koski lempinäyttelijää. Tähän voisin vastata mm Divinen, Vincent Pricen, Christopher Leen, Jorma Tommilan, Peter Sellersin tai Toshiro Mifunen. Mut vastaan nyt Gary Oldman. Hän on ollut mulle rakas henkilö jo toistakymmentä vuotta. En edes muista, mikä on ensimmäinen elokuva jossa hänet näin, mutta lempielokuvani häneltä ovat Leon (1994), Sid & Nancy (1986) ja Bram Stokerin Dracula (1992). Tietysti Harry Potterit ja Batmanit on myös tosi jees, vaikka mua vähän viikset häiritseekin. :D Olen nähnyt suurimman osan hänen elokuvistaan ja lempiroolini on ehdottomasti narkkaava kyttä Stansfield Leonissa, joka btw on kaikkien aikojen paras toimintaelokuva. Myös Frendeissä herra on käynyt hauskuuttamassa kahden jakson verran, missä hän esitti Joeyn vastanäyttelijää. Tämä mies osaa näytellä ja on lisäksi melkoinen kuumis, vaikken yleensä kuumisnäyttelijöitä niin arvostakkaan.

8 kommenttia:

  1. WOOO!! I so agree! Gary on.. on... ei löydy sanoja. Mainio valinta. Oikea valinta :D

    VastaaPoista
  2. Oldman on kyllä varsin oivallinen heppuli. Ja oli tosi hyvä Leonissa... kuten myös monessa muussakin elokuvassa....

    VastaaPoista
  3. Todella hyvä valinta!! Gary Oldman on lois-ta-va. <3

    VastaaPoista
  4. Gary Oldman on i-h-a-n-a <3 Itse taisin ekan kerran nähdä Bram Stokerissa ja rakastuin leffassa jälleen kerran Keanu Reevesiin (oma valintani tähän haasteeseen) ja Oldmanin Draculaan.

    VastaaPoista
  5. Sellasta, että me päästään tänä syksynä koulun puolesta kattomaan ilmaseks joitain klassikkoelokuvia, ja siel näytetään se sun suosittelema The red shoes! Pääsen kattoo sen ihan valkokankaalta!

    VastaaPoista
  6. Todella hyvä valinta. Mies onnistuu olemaan cool, esittääpä mitä roolia tahansa.

    VastaaPoista
  7. Peps, mahtavaa! Itsekkin näin sen valkokankaalla vuosi-pari sitten ja olin häkeltynyt sen hyvyydestä + ihanasta musiikista. Toivottavasti tykkäät kans. :)

    Muut :D, Gary on paras! Parsa! Nii onkii!

    VastaaPoista
  8. Ihan off-topicina, miksi Oldman näyttää tuossa kuvassa ihan Gavin Rossdalelta? Siis ei sillä että valittaisin ;O)

    VastaaPoista