perjantai 6. huhtikuuta 2012

Election / Shadow of the vampire / Step brothers


Vaalit (1999)
Election

ohjaus: Alexander Payne
pääosissa: Matthew Broderick, Reese Witherspoon, Chris Klein

Tää on musta paras teinikomedia sit 16 candles/Synttäreiden (1984), vaikka on tässä myös paljon aikuisia hahmoja, niin sanon teinileffaks, kun on enimmäkseen teinien maailmasta. Mielestäni Alexander Paynen paras elokuva niistä kaikista kolmesta, mitä oon nähnyt. Tässä on hyvin herkulliset ja hyvin kirjotetut hahmot, voinen suositella tätä myös niille, jotka ei välitä teineistä, mut musta komedia kolahtaa.

Elokuva kertoo lukion opettajasta herra McAllisterista, jota alkaa rassaamaan liian reipas oppilas Tracy Flick. Opettaja päättää sabotoida koulun vaalit, ettei joutuisi liikaa tekemisiin Tracyn kanssa. Siinä sivussa oma elämä ja parisuhde menee raiteiltaan.

9.0
IMDB 7.4


Shadow of the Vampire (2000)
ohjaus: E. Elias Merhige
pääosissa: John Malkovich, Willem Dafoe, Udo Kier, Eddie Izzard

Kuvitteellinen tarina Nosferatun (1922) kuvauksista, joissa pääosa Max Schreck eläytyy rooliinsa vampyyrinä turhankin vakavasti ohjaaja Murnaun sitä vaatiessa.

7.5
IMDB 6.9


Velipuolet (2008)
Step Brothers
ohjaus: Adam McKay
pääosissa: Will Ferrell, John C. Reilly, Mary Steenburgen

En oikein tiiä oliko tää ihan paska vai vitun hauska, mut kyl mä jaksoin tän kattoo ja aion kattoo tänään myös Talladega nightsin, koska siinäkii on mun lempparikoomikkoo Will Ferrell ja lisäks Borat. John C. Reillyn kuvittelen vieläki vakavaksi näyttelijäks, niin vaikee suhtautua siihen komedioissa.

Mies ja nainen tapaa ja selviää, että molemmilla on 40 vuotias poika kotona asumassa. Koko pesue muuttaa yhteen ja siitä seuraa hankaluuksia aluksi, myöhemmin muuta.

7.0
IMDB 6.7

1 kommentti:

  1. Se Velipuolien "i'll kill you Leonard Nimoy" sai minut repeämään.

    VastaaPoista