tiistai 27. maaliskuuta 2012

Eraserhead (1977)


ohjaus: David Lynch
pääosissa: Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph

Tää on ahdistava, raskas ja surrealistinen, mut silti niin kovin ihana. Äänimaailma tässä on hirvittävä, siis silleen hyvällä tavalla.

Henryllä ei mene hyvin. Hänellä on tyttöystävä, joka tulee treffien jälkeen raskaaksi ja synnyttää välittömästi. Valitettavasti lapsikaan ei ole ihan normaali vaan outo teinimustanttininja. Unessa Henryn päästä tehdään pyyhkäreitä lyijykyniin.

9.5
IMDB 7.4

2 kommenttia:

  1. Siinähän se olikin, Eraserhead kuvailtuna viidessätoista sekunnissa :) Oma kaikkien aikojen suosikkielokuvani ja täydellinen itselleni joka suhteessa. Samanlaista tunnelmaa ei ole mikään muu elokuva koskaan luonut ja Jack Nancen hahmokin on jollain perverssillä tavalla yksi rakastettavimmista ikinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin jäi typerä olo, kun en mitään hienompaa hehkutusta keksinyt tuohon. Mut siinä on vaarana, ett jos liikaa kehuu, niin joku saattaa elokuvan jopa katsoa ja sitten saa kuulla miten se oli sontaa ja pitäis ampua kuuhun henkilöt jotka tästä on vastuussa: syy miks en näytä kellekkään yleensä Pink flamingosia, enkä pakota ketään kattomaan Seitsemää samuraita...tosin kerran oli lähellä, istuttiin puolet siitä kaverin kans teatterissa ja tunsin miten toveri kärsii.

      Poista