lauantai 2. huhtikuuta 2011

Wallander, Kurt Wallander

Rakastan Krister Henrikssonin Kurt Wallanderia. Paria elokuvaa vaille on koko sarja näkemättä (Vuoto & Velkoja), onneksi Canalilla on ahkerasti pyöritetty uusimpia jaksoja.


Kun Wallanderin tytär Linda teki oikeassa elämässään itsemurhan, pelkäsin, että se olisi loppu myös television Wallandereille, mutta onneksi niitä jatkettiin. Tatsi ei ole hävinnyt sarjan edetessä, vaikka Wallanderin kasvoille onkin tullut useita syviä uria ja yleinen mielipide on, että jatko-osat ovat huonompia.

En erota osia toisistaan nimien perusteella, joten oli tarkistettava digipoksilta, mitkä ne katsomatta olevat elokuvat on. Juonet joskus muistuttavat toisiaan, ja viime elokuvissa on lopussa usein joku (Isabelle) lähtenyt yksin metsästämään rikollista ja sit ollut loukussa jne.

Peter Haberin Beckit tulevat hyvänä kakkosena, niistä on katsomatta neljä, viisi osaa. Eräs Suomessa vähän tunnettu dekkarisarja on norjalainen Varg Veum, kuusiosaa hyvää jännäriä (huomasin juuri, että niitäkin on tehty viimeisen puolen vuoden ajan kaksi uutta jaksoa, jee!).

Dekkarit ovat ehdottomasti parasta ajanvietettä.

2 kommenttia:

  1. Mä en kauheesti oikein minkään maalaisista dekkareista välitä, mut vähän aikaa sit ilmestyi Red riding-trilogia (?) jonka haluaisin nähdä. Ootko katsonut ja onko mielipidettä?

    VastaaPoista
  2. Katoin ekan osan ja meinasin kuolla tylsyyteen. J sanoi, että se oli "ihan ok". Nauhalla on loputkin osat, mutten kyl meinaa kattoo.

    VastaaPoista