tiistai 19. huhtikuuta 2011

Grey gardens (2009)


(USA)
ohjaus: Michael Sucsy
pääosissa: Drew Barrymore, Jessica Lange, Jeanne Tripplehorn, Ken Howard

Vuonna 1975 tehtiin dokumenttielokuva Grey gardens. Kertoo Edie Beale nimisistä äidistä ja tyttärestä, jotka elää ränsistyneessä talonrähjässä kissojen ja pesukarhujen kanssa. Molemmat on pettyneet rakkaudessa ja vähän seonneet. Elokuvassa lähinnä lauletaan ja muistellaan kultaista nuoruutta. Dokumentti on todella omituinen ja ihana.

Anyhow, tämä on ihan eri elokuva! Tai tavallaan sama, tämä perustuu ko dokumenttiin. Kertoo Edieiden taustoja vähän tarkemmin, miten molempien mielenterveys hiljalleen rapistuu, kuten talokin. Tämä tv-elokuva on HBOn tuottamaa laatua. En tiedä suosittelisinko ensin katsomaan -75 version, vaiko vasta tän jälkeen. Tosi jännä on kohtaus, missä terveysviranomaiset tulee talolle ja selviää, miten hirveässä kunnossa se on. Tai no musta tuo on ihan normaalia elämää. :D

8.5
IMDB 7.4

1 kommentti:

  1. En oo kattonut noita (Grey gardens tuli joskus Canalilta, mutten ehtinyt koskaan mukaan), vaan oon lukenut noista tosi paljon, mitä netistä oon löytänyt. Varmaan joskus eksyin, kun Jackie Kennedystä hain tietoa. Kiinnostavaa.

    VastaaPoista