maanantai 14. maaliskuuta 2011

Voitto kotiin & Tampereen filkkarit

Jee! Voitin Tiinan blogiarvonnasta Pikku naisia -dvd:n! Ihanaa! Pikku naisia oli varmasti yksi 90-luvun katsotuimmista elokuvista, ihana, herkkä, lämmin! Ja nyt, kun vanha vhs on muisto vain, voitin elokuvan dvd:nä, jee! Kiitos!

Kävin eilen katsomassa Filkkareiden palkitut. Aiemmin jaksoin käydä monessakin näytöksessä päivittäin, mutta viimeiset neljä, viisi vuotta olen selvinnyt Filkkareista palkittujen näytöksessä. Olen luottanut tuomareiden sanaan ja ollut tyytyväinen nähdessäni vain parhaimmistoa.

Tänä vuonna palkittujen näytös oli siirretty Plevnasta Pakkahuoneelle teknisistä syistä (ja näin tulee olemaan varmaan jatkossakin). Jo vuosia Pakkahuoneella on ollut kehnot penkit eikä lähes kahden tunnin näytös herkkua takapuolelle ollut.

David O´Reilly: The External world
- liian pitkä, toistava, animehenkinen, en jaksais toiste katsoa

Elina Talvensaari: Miten marjoja poimitaan
- kaunis, mutta lopussa fiilis, että tässä mainostettiin marjafirmoja!

Anca Miruna Lazarescu: Apele tac
- "ihan kiva", hienoja kuvia, uintikohtauksen uimahallimaisuus ärsytti, samanhenkinen pakolaiselokuva palkittiin pari vuotta sitten

Jan Andersson: Illustrated city
- "ihan kiva", ei sinällään tarjonnut mitään uutta

Elli Vuorinen: Kielitiettyni
- en vaan lämmenny

Ruben Östlund: Händelse vid bank
- ehkä setin paras, grand prixin voittanut, muistaakseni yhdellä otolla kuvattu, nykymaailmaa osuvasti kuvaava

Jan Ijäst: Sweet Mov(i)e
- ärsyynnyin (sitä ne varmaan oli hakeneetkin) tästä neliminuuttisesta aivan älyttömästi, Risto Jarva -palkinto meni alunperin taideteoksena olleelle kokeelliselle "elokuvalle", jonka videot oli otettu netistä, öö. Onpa originaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti