perjantai 18. maaliskuuta 2011

Pieni merenneito (1989)


THE LITTLE MERMAID

Disneyn elokuvissa on paljon kauhua/jännitystä, mutta tässä on ehkä loppu kaikista pelottavin. Muistan miten jännitin, kun näin tämän ekan kerran joskus 15+ vuotiaana. En edes tarkkaan muista minkä ikäisenä oon tän nähnyt. Paitsi nyt, 34! Hauskoja eläinhahmoja on monta, Pärsky-kala, Joonas-lokki ja Sebastian-rapu, joista viimeinen on sympaattisin. Olisin toivonut, että Ursulan Kiero- ja Liero-mureenat (?) ois ollu samalleen veikeitä kuin Herkuleksesta tutut Piina ja Paniikki. Tässä elokuvassa on kuitenkin ehkä lempparini Disney pahikista. Muistankohan väärin, jos väitän, että Divine oli esikuvana hahmolle ja piti olla Ursulan äänenä, mutta ehti kuolla. Pitänee kuuklettaa, ett oonko nähny vaan ihanaa haaveunta.

Tässäkin ÄRSYTTI ihan raivona kaikki laulaminen, vaikka oon yrittäny tsempata ja kuunnella kaikkia Disney-kokoelmia koko viikon. Tykkään monista niistä biiseistä irrallaan, mut sit kesken leffan lauluun ratkeaminen ärsyttää. Samasta syystä en voi oikein sietää musikaaleja (poikkeukset: Grease + Wizard of Oz).

Pieni merenneito Ariel on utelias, näkee merenpinnalla Eric nimisen ihmisen ja rakastuu. Paha noita Ursula haluaa anastaa vallan merenpohjassa Arielin isältä Tritonilta. Hän tekee sopimuksen Arielin kanssa; Ariel saa jalat ja pääsee iskemään Ericiä. Lopuksi taistelu meren herruudesta ja häät, niinku aina.

8.0
IMDB 7.5

/edit: The character of Ursula was based on Divine. Her personality and some of her actions were also largely inspired by a previous Disney villain, Madame Medusa from Disney's Pelastuspartio Bernard ja Bianca (1977). (lähde: IMDB)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti