keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Mörrin movie monday 50 - "They're called breasts, and every woman has them."




Leffamaanantain kysymys tänään kuului näin:
Kauhuelokuvissa naiset ovat useimmiten esiintyneet uhreina, helppoina maalitauluina jotka peloissaan tekevät typeriä valintoja kuten juoksevat yläkertaan tai lamaantuvat kiljuen. Poikkeuksia on löydyttävä, ehkä listaksi asti? Nyt etsimme siis kauhuelokuvien vahvoja ja väkeviä naisia. Elokuvan lopputuloksella ei ole väliä, kunhan neito pistää hanttiin kunnolla. 

Heti ekana tulee mieleen Jennifer elokuvasta I spit on your grave / Day of the woman vuodelta 1978 (elokuvasta tehty 2010 remake, jota en ole vielä nähnyt) jossa nuori nainen menee maaseudun rauhaan kirjoittamaan ja tulee paikallisten punaniskojen joukkoraiskaamaksi. Kuten kuuluukin, miehille käy todella huonosti. Jennifer kyllä huutaa ja pakenee hetken, mut lopulta selviää voittajana. Muinaiselta vhs:ltä katsottuna tuli aina aika paha olo ainakin henkisesti, jos ei fyysisesti, niin inhorealistinen ja hyvä tämä elokuva on.


ps: minut saa toveroida facebookissa sikäli jos tuntee moiseen tarvetta :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä valinta tuo tekemäsi.

    En ole myöskään tuota uusintaversiota nähnyt, mutta kuulin eräältä, joka sen tuossa taannoin katsoi, että aika turha tekele onpi se....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko kai se on silti katsoa, että voi sit dissata enemmän. ;D

      Poista