tiistai 29. marraskuuta 2011

Mörrin movie monday 27 - True Story

Movie mondayssa kysyttiin tänään
Mitä sellaista elokuvaa, joka kertoo jostain todellisesta henkilöstä, sinä rakastat sydämesi pohjasta tai yksinkertaisesti vain pidät upeana kuvauksena kyseisestä henkilöstä? Tai onko jostain pitämästäsi todellisesta henkilöstä tehty elokuva, josta et pidä lainkaan?

Ensimmäiset kaksi mieleen tullutta on elokuvia elokuvantekijöistä. Ensimmäisenä suosikkini Tim Burtonin tuotannosta, eli Ed Wood. Woodin elokuvia fanitin jo vuosia ennenkuin tämä elokuva valmistui ja tämä on aika mainio kuvaus miehestä. Pääosassa Johnny Depp, ilmestymisvuosi 1994.


Toinen mainittava on kertomus suurimmasta sankaristani, elikkä Chaplin, jonka roolissa loistaa Robert Downey Jr. 1992 vuonna ilmestyi tämä elämänkerta.

7 kommenttia:

  1. Ed Wood oli kyllä turhan raskas leffa minulle kun sen ekan kerran löysin, ei vielä avautunut niin nuorelle ihmiselle sen elokuvan ydin ja pitkän aikaa pidin ks leffaa tylsänä :D mutta kyllä se iän myötä alkoi iskemään ihan eri tavalla.. semmoista mietin tuosta toisesta valinnastasi että satutko olemaan suurikin Chaplin-fani? Oon meinaan yrittänyt löytää sellaista dokumenttia kuin Life and art of Charles Chaplin mut en löydä sitä oikein mistään...

    VastaaPoista
  2. Voi, ensimmäinen elämäni elokuvamuistoni on Chaplin koneistossa Nykyajassa, lienen ollut noin suunnilleen 3-vuotias.
    Englannin Amazon tarjoaisi kysymääsi dokumenttia alkaen 15£. http://www.amazon.co.uk/Charlie-Life-Art-Charles-Chaplin/dp/B000UO5HZE/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1322564557&sr=8-3 En muista muuten tuota nähneeni kaupoissa nyt aikoihin, joskus 5+v sitten tais olla.

    VastaaPoista
  3. Hitto, nyt nolottaa ettei kumpikaan näistä elokuvista edes välähtänyt mielessäni tämänkertaista Movie monday-vastausta pohtiessani. Toinen kun vieläpä kuuluu omalle Top 100-listalleni ja toinen on vähintään yhtä hyvä.

    VastaaPoista
  4. Tota Chaplin-leffaa en olekaan vielä nähnyt! Pitää laittaa työn alle.

    VastaaPoista
  5. Haha, olen yrittänyt tehdä tämän viikkoista valintaani juuri näiden kahden ja erään kolmannen leffan välillä :D Erinomaiset vastaukset siis!

    VastaaPoista
  6. Oonko mä unohtanu tulla hehkuttaa Punaiset Kengät -elokuvaa, jota suosittelit mulle joskus? Mä näin sen tos jokin aika sitte leffateatterissa ja se oli kyllä ihana. Varsinkin se visuaalinen puoli, elokuvan värit ja puvut! Miinusta tulee kyl siitä, et näyttelijöillä oli liian paksu meikkikerros, mikä sai ne näyttää liian vanhoilta. Varsinkin sil säveltäjämiehel, se näytti joltain yli 40-vuotiaalta vaikka sen piti ilmeisesti olla parikymppinen...

    VastaaPoista
  7. Peps, suosittelin sitä Annellekkin, kun on nyt julkaistu dvdnä suomessa ja siinä on tanssia = Annen pakko tykätä.

    Mulla on myös blu rayna odottamassa sun suosittelema Picnic at the hanging rock, mut en oo muistanu vielä katsoa. Laitan sit tulee viiltävää analyysiä siitä, kunhan saan aikaseks.

    VastaaPoista